Herman Wijnants nieuwe lijsttrekker N-VA

Op 4 augustus 2012

Fractievoorzitter Kris Van Dijck (rechts op foto) is alvast trots met de nieuwe kopman. "We zijn fier om Herman als kapitein aan te duiden van dit schip", meent Van Dijck. "De bemanning zoeken we bij elkaar en ook het programma stellen we later nog voor, maar dit is alvast een mijlpaal", aldus de fractievoorzitter.

Wijnants zelf is vooralsnog bekend als voorzitter van tweedeklasser KVC Westerlo. "De sportieve ambities bij die club wil ik zeker niet opbergen, laat dat duidelijk zijn. De timing om in de politiek te stappen is ongelukkig, met de recente degradatie, maar ik kon de verkiezingen nu eenmaal niet verplaatsen naar volgend jaar", lacht Wijnants.

"Als de kiezer dat wil, zal ik blij zijn om mijn mandaat op te nemen. Ik wil mijn kennis en ervaring die ik opgedaan heb bij KVC Westerlo en in mijn privéleven, overbrengen naar de gemeente. Dat kan volgens mij best via een vlotte dialoog tussen bestuur en inwoners en die bereik je pas als er een volledige democratie is in het gemeentebestuur", verwijst Wijnants scherp naar de absolute meerderheid van CD&V in Westerlo.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is