Oppositie betreurt dat ontruiming van graven vlak na Allerheiligen start: “Voor veel nabestaanden was dit geen aangename ervaring”

Op 18 november 2020, over deze onderwerpen: In de pers

Enkele dagen na Allerheiligen is de gemeente al gestart met de ontruiming van een aantal graven op de begraafplaats van Westerlo. Op dat moment was de herfstvakantie nog bezig en bezochten nog heel wat mensen hun nabestaanden. Zeker in tijden van corona spreidden heel wat mensen hun kerkhofbezoek en kwamen tot de vaststelling dat de graven al verdwenen waren. De bloemstukken waren toen nog in zeer goede staat gezien ze er slechts een zestal dagen gestaan hebben. Toch startte de gemeente met de werken, werden de grafstukjes verzameld en tegen de muur van de kerk geplaatst. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat nabestaanden een aandenken van hun overleden dierbare hier moeten komen tussen zoeken. Laat staan dat mensen met slechte bedoelingen eender welk voorwerp zouden meenemen. Voor veel nabestaanden was dit geen aangename ervaring. Bert Wellens betreurt het dan ook ten zeerste dat er niet langer gewacht werd met de start van de werken.

http://Oppositie betreurt dat ontruiming van graven vlak na Allerheiligen start: “Voor veel nabestaanden was dit geen aangename ervaring” | Westerlo | hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is