N-VA Westerlo sluit bestuursakkoord met CD&V

Op 16 oktober 2012

'Ik ben blij dat de twee grootste partijen van Westerlo elkaar gevonden hebben'

Een uiterst tevreden Herman Wijnants kondigde deze middag het bestuursakkoord aan dat tussen onze partij en CD&V werd afgesloten. 48 uur na onze schitterende verkiezingsuitslag is de nieuwe bestuursploeg een feit.

"CD&V heeft het correct gespeeld door ons als tweede grootste partij te contacteren. Samen hebben wij een ruime meerderheid om met een coherente groep de volgende zes jaren de gemeente Westerlo te besturen. De volgende weken zullen we samen hard werken om tot een ambitieus beleidsplan te komen dat Westerlo vorm geeft voor de volgende jaren.

"Deze samenwerking heeft een hoog democratisch gehalte." weet ook CD&V collega Guy Van Hirtum. Guy blijft ook de volgende legislatuur burgemeester van Westerlo, maar zal zijn bewindsploeg versterkt zien met 2 van onze verkozenen die het schepencollege komen te vervoegen. "We hebben rekening gehouden met hetgeen de Westelse kiezer op 14 oktober heeft aangegeven en vonden het niet meer dan juist dat we eerst met N-VA gingen onderhandelen. Elke partij gaat hier nu zijn accenten kunnen leggen."

Het voorzitterschap van het OCMW tenslotte wordt tussen beide partijen gedeeld. De eerste drie jaren zal dit door CD&V worden ingevuld, de laatste drie jaren door N-VA.

Bron: hetnieuwsblad.be

- - - - - - - - -

Het partijbestuur van N-VA Westerlo en in het bijzonder onze voorzitter Guy Van Dijck, wil hierbij ook nog eens al onze 27 kandidaten van harte danken voor hun tomeloze inzet en hun overweldigend engagement van de laatste maanden en hen oprecht feliciteren met het schitterende resultaat dat zondag werd behaald.

Verder willen we hier ook de mensen van Westerlo, die de N-VA afgelopen zondag hun vertrouwen hebben gegeven, danken voor hun steun en hun stem.

Dank u wel Westerlo!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is