Ongerustheid bij N-VA Westerlo over budget 2016 en meerjarenplanning 2014-2019

Op 22 december 2015

N-VA staat erop dat het komende jaar de financiële dienst de cijferoefening eind september/begin oktober rond heeft zodat er voldoende tijd is om goed huiswerk te maken over welke budgetten moeten verhogen of verlagen of zelfs geen prioriteit meer zijn. 

N-VA baart zich ook zorgen over de maatschappelijke problematiek die op de gemeente afkomt zoals de vergrijzing van de bevolking. Hoe kunnen we het voor onze bejaarde inwoners financieel leefbaar houden hetzij thuis of in het WZC (woonzorgcentrum) vraagt deze fractie zich af.  

N-VA denkt ook mee na om de grote hap in het budget, vooral de personeelskost, betaalbaar te houden en toch met een gemotiveerde en verantwoordelijke personeelsploeg te blijven. Kennis en efficiëntie zijn de motors van een goed draaiend bedrijf. De juiste persoon op de juiste plaats. 

N-VA beseft ook dat, in het kader van de energienormen die in 2020 moeten gehaald worden, oud en versleten patrimonium best zo snel mogelijk en op de juiste manier van de hand gedaan wordt. Zo kan de gemeentekas terug aangevuld worden. 

N-VA ijvert voor efficiëntie en spaarzaamheid zodat we een mooie toekomst kunnen blijven garanderen voor iedere burger van de Parel Der Kempen. Ook de verschillende deeldorpen binnen de gemeente Westerlo dienen volgens hun eigen noden aandacht te krijgen, stelt de       N-VA-fractie.


N-VA Westerlo is daarom van mening dat deze budgettaire oefening op een ernstige manier moet benaderd worden, waarbij debatten zeker niet uit de weg moeten worden gegaan. Het resultaat heeft immers tot doel er allemaal samen uit te  geraken zonder belastingverhoging.  

 

N-VA Westerlo.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is