Gemeente gaat EU Disability Card invoeren voor personen met een handicap

Op 29 juni 2019, over deze onderwerpen: In de pers

Katrijn Van Riet stelt voor dat de gemeente en OCMW Westerlo zich aansluiten bij het initiatief van de European Disability Card.

Na de bespreking van dit punt op de gemeenteraad van 27 mei j.l., heeft Schepen Tai-apin dit doorverwezen naar de Gezondheidsraad, die het besproken en positief advies heeft gegeven op hun vergaderding van 12 juni j.l.

Het gebruik van de European Disability Card biedt onze burgers met een beperking verschillende voordelen:

Er is eindelijk een duidelijk, uniform en afdwingbaar ‘bewijs van handicap’. Zeker voor bepaalde groepen met een moeilijk visueel waarneembare beperking is deze kaart een meer dan welgekomen hulp. Denk bijvoorbeeld aan slechtzienden, doven of personen met autisme.
Er wordt geen inbreuk gepleegd op de privacy. In het verleden was dit wel het geval: medische bewijsstukken vermelden net wel de beperking.
Het is een Europees initiatief, waardoor dezelfde kaart ook geldig is in 7 andere Europese landen.
De kaart is een stimulans voor organisaties en ondernemingen om, waar nodig, voordelen toe te kennen aan personen met een beperking.
Gemeente en OCMW Westerlo laten aansluiten bij het initiatief van de European Disability Card, draagt bij tot een inclusiever beleid.

http://Gemeente gaat European Disability Card invoeren voor personen met een beperking | Westerlo | hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is