Migratie en integratie

Op 8 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Het staat vast dat gemeenten in de toekomst een steeds grotere regierol toebedeeld zullen krijgen om hun lokaal migatiebeleid uit te tekenen. Het is dan ook van onmiskenbaar maatschappelijk belang dat er een beleid komt met aandacht voor de gekende problemen.
Een jarenlang pamper- en gedoogbeleid waarbij de nadruk gelegd werd op passieve migratie (denken we maar aan de snel-Belgwet en gezinshereniging) zet onze samenleving de dag van vandaag immers ernstig onder druk. Migratie kan aldus niet langer een verhaal zijn van rechten zonder plichten.

N-VA Westerlo zal daarom in het bijzonder inzetten op actieve arbeids- en kennismigratie waarbij de nadruk zal komen te liggen op kennis van het Nederlands en deelname aan het onderwijs en de arbeidsmarkt.
Inburgering is immers de grondvoorwaarde voor een succesvolle integratie en inburgering is méér dan zich gewoon ergens vestigen. Inburgering is deelnemen aan de maatschappij, bijdragen aan het sociale weefsel, de taal leren spreken en vertrouwd worden met de plaatselijke gewoontes.
“We mogen best respect eisen voor onze rechten en vrijheden alsook onze democratische rechtstaat verdedigen. Als lokaal bestuur spelen we hierin een centrale rol.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is