Palliatieve zorg

Op 9 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA Westerlo heeft ‘zorg’ hoog op haar agenda staan. We stellen immers vast dat de huidige palliatieve opvang, die voorzien is in Turnhout en Lier, onvoldoende menselijk is omwille van de afstand tot thuis.

Al te vaak is het zo dat mensen die zorg in hun laatste levensfase nodig hebben, deze niet langer thuis kunnen krijgen. Volgens ons moet de mogelijkheid bestaan om binnen de eigen gemeente opvang te krijgen wanneer een palliatieve status ervoor zorgt dat de persoon in kwestie niet langer alleen kan blijven wonen. Wij willen deze mensen de mogelijkheid geven om in hun vertrouwde omgeving afscheid te kunnen nemen.

Reeds in de huidige bestuursperiode dachten de OCMW-raadsleden van de N-VA-fractie eraan een opvang voor patiënten, wiens thuissituatie te moeilijk wordt, te voorzien op lokaal niveau (bv. enkele kamers in het WZC). De realisatie van dit project moet echter conform zijn aan de wetgeving. Zoals elke burger in dit land wel weet, maken versnipperde bevoegdheden en bestuurlijke regelgeving het ons niet gemakkelijk.

Desondanks willen wij ons samen inzetten om de palliatieve zorg dichter bij de Westelse burger te brengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is